Etusivu Yritys Tuotteet Jälleenmyyjät Yhteydenotto


 
 
 
 
 
Pohjalaista osaamista ja jämäkkyyttä

Yrityksen toiminnan tarkoituksena on valmistaa ja markkinoida hyvin tehtyjä ja viimeisteltyjä massiivisia huonekaluja, joiden muotoilussa on ajattomuutta.

Kurikan Puusepät on perustettu vuonna 1984. Ajatuksena oli kalustaa julkisia tiloja: alkuvaiheessa liikeideana oli tehdä julkisten tilojen kalusteita kuten palvelutiskejä, pankkitiskejä, kirjastojen lainaustiskejä sekä myös pubien sisustuksia. Ensimmäinen isompi kohde oli Hotelli Pitkä-Jussin palvelutiskit.

Kalusteiden valmistus jäi tällöin vähäisemmäksi, koska vuonna 1985 alkoi pitkäaikainen alihankintayhteistyö Interface Oy:n kanssa, jolle valmistettiin neljän miehen voimin koko 80-luvun loppupuoli TV-tuolien jalkoja. Osavalmistuksessa Kurikan Puusepät oli Etelä-Pohjanmaalla edelläkävijä. Yrityksen kasvu perustui siihen, että kanta-asiakkaita pystyttiin palvelemaan joustavasti ja monipuolisesti.


Julkisten tilojen kalustaja

Koko yritystoiminnan ajan ovat julkiset kohteet - kirjastot, ravintolat ja pizzeriat - olleet yrityksen yksi tukijaloista. Kurikan Puusepät ovat toteuttaneet useita erittäin vaativia kohteita. Kuvassa Pietarsaaren kirjaston palvelupöytä, jonka korkeutta voidaan säätää. 90-luvun puolivälissä ryhdyttiin kehittämään omia tuotteita. Anniina -kalustesarja saatiin markkinoille 1996.

Tulipalo tuhosi tuotantotilat itsenäisyyspäivänä 1998. Tämän seurauksena yrityksellä on uudet, tarkoituksenmukaiset tuotantotilat sekä nykyaikainen konekanta, joka soveltuu erittäin hyvin massiivisen puun käsittelyyn. Yrityksen kilpailukyky perustuu toiminnan ja konekannan joustavuuteen.

Joulukuussa 1999 aloitettiin Björkman -hyllyjärjestelmän valmistus.

Kurikan Puusepät tunnetaan siitä, että asiakas saa haluamansa tavaran ja määrän sovittuna aikana. Muita tunnusmerkkejä ovat vankka ammattitaito, joustavuus ja monipuolisuus. Tämä on pohjalaista jämäkkyyttä.

Vahvuudet

Kurikan Puuseppien vahvuuksia ovat:
· Perinteinen puusepäntaito
· Pintakäsittelytaito
· Viimeistelty laatu
· Joustava konekanta
· Björkman -hyllystöt

Perheyritys

Kurikan Puusepät on perheyritys, jossa Juhani Mäkysen lisäksi työskentelee vaimo, kaksi tytärtä ja kaksi poikaa. Vieraita työntekijöitä on viisitoista.
Kurikan Puusepät Oy